در طول این سالها، خدمات پزشکی و درمانی هم از این قاعده مستثنی نبودند و بهسرعت مسیر آنلاین شدن را پیش گرفتهاند. سیستمهای نوبتدهی و مشاوره پزشکی آنلاین، آزمایش در محل، نسخه الکترونیک و خرید اینترنتی دارو مواردی هستند که سفر بیمار را در طول فرایند درمان، سادهتر و نظام سلامت را با تحول عظیمی روبهرو کردهاند.
مهمترین مزایای نوبتدهی آنلاین
همه ما به تجربه میدانیم انتخاب یک پزشک مناسب، تماس با مطب و دریافت نوبت به شکل سنتی چه کار پر زحمتی است. تحقیق از دوستان و آشنایان برای معرفی یک پزشک حاذق، پیداکردن پزشکی که به محل مورد نظر ما نزدیک باشد، تلفنهایی که مدام بوق اشغال میخورند یا کسی به آنها جواب نمیدهد، وقت ویزیتهایی که نمیتوان در انتخاب آن دخالتی داشت و حتی نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت نوبت در برخی موارد، از مهمترین چالشهای نوبت گرفتن از پزشک به روش قدیمی یا غیرآنلاین هستند. البته مشکلاتی که پزشک و منشی در روش نوبتدهی سنتی با آنها درگیر میشوند نیز دستکمی از مشکلات بیماران ندارد. شلوغی مطب، ناهماهنگی، مراجعه نکردن بیماران در زمان تعیینشده و... را میتوان به عنوان بخشی از دردسرهای کادر درمان در مطبها و کلینیکها نام برد.
اما این روزها به کمک سامانههای نوبتدهی آنلاین میتوانیم ۲۴ ساعته و در هفت روز هفته نام یا مشخصات پزشک مورد نظرمان را جستجو کرده و از میان زمانهای خالی او، روز و ساعتی که با برنامههایمان هماهنگی دارد را تنها با یک کلیک رزرو کنیم. به همین سادگی!
نوبتدهی آنلاین مزیتهای مهمی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
آسان و در دسترس بودن
نوبتدهی آنلاین به بیماران امکان میدهد تا با امکان جستجوی چند وجهی و سپس با یک کلیک ساده از خانه یا محل کار، از پزشک مناسب نیاز خود نوبت بگیرند. اگر پزشکی از سیستم نوبتدهی آنلاین استفاده نکند، بیماران برای دریافت نوبت از او باید در ساعات کاری تماس بگیرند یا حضوری به مطب مراجعه کنند که این فرایند میتواند بر تجربه و حتی تعداد مراجعان او تاثیر منفی بگذارد. به کمک سیستمهای نوبتدهی آنلاین، بیماران میتوانند بهصورت ۲۴ ساعته و در هفت روز هفته، به راحتی از هر کجا که بخواهند، نوبت خود را رزرو کنند.
بهبود تجربه بیمار
یکی از بزرگترین چالشهای نوبتدهی دستی یا تلفنی، عدم مراجعه بیماران است. با توجه به اینکه هیچ اعلانی وجود ندارد، بیماران ممکن است زمان ویزیت خود را فراموش کنند. سامانههای نوبتدهی آنلاین خدماتی به کاربرانشان ارائه میکنند که میتواند تجربه آنها را بهبود دهد. نوتیفیکیشنها و اعلانهای خودکار از طریق ایمیل یا پیامک یکی از این خدمات است که به بیماران کمک میکند تا نوبتشان را از یاد نبرند و در مطب حضور پیدا کنند. در دسترس بودن اطلاعات پزشک و امکان خواندن نظرات و تجربههای مراجعان قبلی از فضای مطب، برخورد پزشک و... از دیگر امکاناتی است که سیستمهای نوبتدهی آنلاین در اختیار کاربران خود قرار میدهند تا بیماران راحتتر بتوانند پزشک مورد نظرشان را انتخاب کنند.
صرفهجویی در زمان
یک منشی بهطور متوسط روزانه ۲ تا ۳ ساعت از زمان خود را صرف هماهنگیهای تلفنی و نوبت دادن به بیماران میکند. این عدد برای کلینیکها و مراکز درمانی که بیش از ۱۰۰ تماس در روز دارند، به بیش از ۵ ساعت میرسد. در این شرایط احتمال خطا هم بالا میرود. به کمک سیستمهای نوبتدهی آنلاین متصل به نرمافزار مدیریت مطب، منشیها زمان کمتری را صرف مدیریت و تنظیم نوبتها و هماهنگیهای تلفنی میکنند و میتوانند این زمان اضافی را برای انجام کارهای ضروریتر و حیاتیتر مصرف کنند. در این روش بیماران هم مجبور نیستند در میان مشغلههای کاری خود، زمانی را به تماس با مطب و نوبت گرفتن از پزشک اختصاص دهند.
افزایش کارایی
سیستم نوبتدهی آنلاین میتواند به بهبود عملکرد و افزایش کارایی پزشکان کمک کند. با استفاده از این سیستم، میزان تعاملات غیرضروری و زمانبر بین پزشک و بیمار کاهش مییابد و به این ترتیب پزشکان میتوانند از زمان ویزیت به مفیدترین شکل ممکن استفاده کنند.
امنیت و حفظ حریم شخصی
اکثر سیستمهای نوبتدهی آنلاین از روشهای رمزنگاری استفاده میکنند تا از اطلاعات حساس بیماران محافظت کنند. این کار به بیماران اطمینان میدهد که اطلاعات شخصی آنها در دسترس هیچکس قرار نخواهد گرفت.
سامانههای نوبتدهی آنلاین پزشکی در ایران چه وضعیتی دارند؟
ایران نیز همگام با سایر کشورهای جهان، بهسرعت در مسیر آنلاین کردن خدمات پزشکی و درمانی پیش میرود. انواع پلتفرمهای نوبتدهی، مشاوره پزشکی و آزمایش به صورت آنلاین در سالهای اخیر ایجاد شدهاند که هدف همگی آنها صرفهجویی در زمان و هزینه بیمار و کادر درمان و کاهش فشارهای این فرایند از دوش آنها است.
از میان بازیگران مختلف این صنعت، «دکتردکتر» یکی از بهترین سامانههای نوبتدهی آنلاین پزشکی است که از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار پزشک از سراسر ایران با این پلتفرم همکاری میکنند. این سامانه امکانات مختلفی مانند نوبتدهی اینترنتی، خدمات پزشکی و آزمایش در منزل، مجله سلامت و البته نرمافزارهای تخصصی مدیریت مطب را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
در سایت دکتردکتر، پزشکان بر اساس تخصص و مرکز استان محل سکونت خود دستهبندی میشوند و بیماران میتوانند با مراجعه به صفحه اختصاصی هر پزشک، سوابق و تحصیلات، اطلاعات تماس و نظرات کاربران درباره او را مشاهده کنند و بر اساس نیازهای درمانی خود بهصورت آنلاین نوبت بگیرند. در این سایت امکان تشکیل پرونده سلامت الکترونیک برای هر بیمار وجود دارد و اطلاعات این پرونده تنها در اختیار بیمار و پزشک معالج او قرار میگیرد. این پرونده شامل سوابق بیماریها و وضعیت سلامتی افراد میشود.
دکتردکتر به پزشکان کمک میکند تا زمان مراجعه و تعداد دقیق بیماران خود را در طول را مشخص کنند و با استفاده از اپلیکیشن این پلتفرم در هر لحظه بتوانند به وضعیت نوبتدهی و تعداد بیماران دسترسی داشته باشند.
آیا سامانههای نوبتدهی آنلاین میتوانند معیار انتخاب پزشک را تغییر دهند؟
شلوغ بودن مطب از سالهای دور یکی از ملاکهای انتخاب پزشک در ایران محسوب میشد. این تصور هنوز در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد که اگر جمعیت زیادی در اتاق انتظار مطب یک پزشک نشسته باشند، آن پزشک ماهرتر و حرفهایتر است. اما حقیقت چیز دیگریست! به دلیل اینکه بسیاری از بیماران نوبت خود را بدون اطلاع کنسل میکنند، پزشکان مجبورند بیش از ظرفیت نوبت بدهند تا در صورت مراجعه نکردن برخی از بیماران، زمانشان از دست نرود. سامانههای نوبتدهی آنلاین به مراکز درمانی و مطبها نظم بیشتری میبخشند و با ارسال نوتیفیکیشن و پیامکهای یادآوری و پیگیری و برخی اقدامات فرایندی دیگر، احتمال فراموشی نوبت و عدم حضور در مطب را به حداقل میرسانند. از طرفی کاربران میتوانند در بخش نظرات این سایتها، تجربه خود را از رفتار پزشک، تجربه درمان، فضای مطب، برخورد منشی و... ثبت کنند که به سایر کاربران کمک میکند تا با دقت بیشتری پزشک مورد نظر خود را انتخاب کنند و تجربه بهتری از فرایند درمان داشته باشند.
- علت افزایش موارد مالاریا در کشور پس از ۱۰ سال
- ضرورت ساماندهی طب سنتی برای خدمت به نظام سلامت کشور
- تفکیک زباله از مبدا را اجرایی نکنید به مراجع قضایی معرفی می شوید
- ایجاد ۷ مرکز پیشگیری و مقابله با آلودگی دریایی در بنادر شمال و جنوب کشور
- برای کنترل پرکاری تیروئید چه بخوریم؟
- توصیههای سازمان دامپزشکی درباره بیماری تب کریمه کنگو