به گزارش اقتصادما از وزارت جهاد کشاورزی، «غلامرضا نوری» در دیدار سفیر قرقیزستان افزود: هماهنگی دو کشور در مجامع بینالمللی و حمایتهای دوجانبه از منافع دو ملت، نشاندهنده سطح همکاری دو کشور است.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: همکاری تهران و بیشکک در سازمان اکو و سازمان همکاریهای اسلامی، دیدگاه مشترک و اهداف نزدیک بینالمللی دو کشور را نشان میدهد.
نوری در پاسخ به درخواست سفیر قرقیزستان مبنی بر نیاز کشورش به دارو و واکسن دامی، گفت: موسسه واکسن و سرمسازی رازی آمادگی دارد بخش بزرگی از نیاز قرقیزستان به داروی دامی را تامین کند.
وی، تعمیق روابط اقتصادی و تجاری متناسب با ظرفیتهای فراوان موجود دو کشور را ضروری دانست و تصریحکرد: چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری دو کشور فرصت مناسبی برای فعالسازی ظرفیتهای دو کشور خواهد بود.
وزیر جهاد کشاورزی، توانمندی کشاورزی ایران را زمینه مناسبی برای همکاری دو کشور دانست و تاکید کرد: ایران آمادگی دارد در حوزه ماشینآلات و مکانیزاسیون، بهنژادی دام و استقرار سیستمهای نوین آبیاری و صدور خدمات فنی و مهندسی با قرقیزستان همکاری کند.
صادرات محصولات قرقیزستان از کریدور ایران
«سی دیکف» سفیر قرقیزستان در این دیدار، از لزوم ارتقای سطح روابط تجاری دو کشور متناسب با پتانسیل موجود گفت و تاکید کرد: در اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور، از دیدگاههای کارشناسی در این زمینه استفاده خواهیم کرد.
وی از آمادگی کشورش برای صدور محصولات ارگانیک قرقیزستان به ایران خبر داد و گفت: قرقیزستان در نظر دارد با ایجاد مرکز لجستیک در بندر «شهید رجایی» محصولات خود را از راه کریدور ایران به بازارهای بینالمللی صادر کند.
سفیر قرقیزستان همچنین به علاقهمندی کشورش به بهرهگیری از تجربه ایران در حوزه دامپزشکی اشاره کرد و افزود: قرقیزستان به دنبال واردات دارو و واکسن دامی از ایران است و این موضوع برای ما اهمیت دارد.
گفتنی است، در این دیدار طرفین بر اجرای مفاد اجلاس گذشته و ایجاد تمهیدات کارشناسی برای برگزاری چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور در تهران تاکید کردند.
منبع: ایرنا
- ۴۰ درصد محصولات کشاورزی در ایران فراوری میشود
- فقدان نظارت و مدیریت صحیح در تامین و توزیع برنج
- برنامههای دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مورد صندوقهای بازنشستگی واقعی است
- فروش گواهینامههای مهارت در فضای مجازی فاقد اصالت است
- وابستگی ۸۰ درصدی کشور به واردات نهاده
- بازار جهانی زعفران را مانند بازار پسته از دست ندهیم