به گزارش اقتصادما به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ سهرابی با بیان اینکه شانزده درصد برنج کشور، به روش رِتون برداشت میشود افزود: استفاده از بذرهای پرمحصول، مسطح کردن زمین ها، و استفاده از روشهای نوینِ کشت، میزان تولیدِ برنج را در کشور افزایش داده است.
مجری طرح برنج وزارت جهاد کشاورزی در ادامه تصریح کرد: امسال با اجرای مجموعه اقدامات فنی ، روشهای نوین کشت برنج در استانهای مازندران، گیلان و خوزستان فرهنگ سازی و عملی شده است.
سهرابی با اشاره به اینکه، میزان تولید برنج در سال جاری به ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تن رسید افزود: بکارگیری روشهای نوین کشت در سال جاری باعث رکورد این میزان تولید شد.
تسهیل تولید و توسعه کشت دوم یا رتون از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش بهره وری تولید برنج در کشور است.
علیپور کارشناس زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: زمانیکه برنج کشت اول برداشت میشود، شالی باقی مانده و ساقه برنج که در خاک هستند را کشاورزان میخوابانند و مجدد برای زمین آبیاری و کود دهی انجام میشود و از شالی باقی مانده در زمین، دوباره خوشه دهی انجام میشود و از این پرورش رتون تقریبا میتوان بین یک و نیم تا ۳ تن در هکتار مجدد برنج برداشت کرد.
کیانی عضو موسسه تحقیقات کشاورزی نیز، کشت رتون را در صرفه جویی مصرف آب موثر خواند.
بنابر اعلام وزارت جهادکشاورزی در نتیجه بکارگیری روشهای نوین کشت، میزان تولید برنج در مقایسه با سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.
گفتنی است: راتون روش عملی برای افزایش تولید برنج در واحد سطح است. استفاده از راتون نسبت به سایر ارقام برنج کشت دوم آسـان تـر و کـاربردیتر اسـت. زراعت راتون یکی از راههای افزایش محـصول بـرنج اسـت کـه عـلاوه بـر افـزایش تولید، افزایش درآمد کشاورزان و استفاده بهینه از منابع را نیز در بـر دارد. البته ایـن امر نیازمنـد توجه ویژه به مسایل فنی کاشت، داشت و برداشت محصول اصلی است. به عبارت دیگر بـا مدیریت صحیح محصول اصلی موجبات دسـت یابی بـه محـصول راتـون فـراهم میشود و هزینه نهایی کاهش مییابد.