بهگزارش اقتصادما به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، محسن پاکنژاد با بیان اینکه ترجیح میدهم خیلی به این مسئله که میزان ذخایر سوخت به ویژه نفتِ گازی که در نیروگاهها تحویل گرفتیم در مقایسه با همین میزان ذخایر در اول شهریور ماه سال ۱۴۰۲ چه میزان بود، نپردازیم، تصریح کرد: در طول سه ماه گذشته تولید نفت گاز در کشور افزایش پیدا کرد؛ همچنین تولید بنزین با افزایش خوراک پالایشگاهها و مقدار تغییراتی که در شرایط فرایندی پالایشگاهها ایجاد شده افزایش پیدا کرده است.
او ادامه داد: تولید گاز خام یعنی گازی که قبل از تحویل به پالایشگاهها در بخش بالادستی نفت تولید میشود نیز تا ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کرده است. این افزایشات تماماً در طول دو ماه و نیم گذشته اتفاق افتاده و به تدریج این افزایشها تداوم دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به محدودیتهای حوزه لجستیک در رساندن این میزان سوخت به نیروگاهها مسائلی وجود دارد، ادامه داد: وقتی میزان ذخایر سوخت نیروگاهی که تحویل میگیریم حدود ۴۵ درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشتهاش پایینتر است، هر چقدر هم که در جهت تامین این ذخایر تلاش بکنیم، واردات انجام بدهیم و تولید پالایشگاهها را افزایش بدهیم امکان اینکه بتوانیم به ذخایر سال گذشته برسیم کم است.
وزیر نفت همچنین به آغاز زود هنگام سرما و برودت هوا اشاره کرد و افزود: به ازای هر یک درجه کاهش دما ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری داریم.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه خط قرمز ما ایجاد محدودیت در میزان گاز تحویلی به بخش خانگی است، در این حوزه نمیتوانیم محدودیت ایجاد بکنیم، در نتیجه ممکن است، شاهد ایجاد محدودیت در سایر بخشها شویم که البته تلاش ما جلوگیری از این موضوع است.
پاکنژاد با بیان اینکه وقتی در بخش خانگی با افزایش مصرف گاز مواجه میشویم طبیعتاً باید در بخش صنایع و بخش نیروگاهی محدودیت گازرسانی ایجاد کنیم، اظهار کرد: وقتی محدودیت گازرسانی ایجاد میکنیم مصرف نفت گاز نیروگاهها افزایش پیدا میکند. در طول ۲۵ روز اول آبان ماه متوسط تا روزی ۴۱ تا ۴۲ میلیون لیتر ما نفت گاز ارسال کردیم و تحویل دادیم به نیروگاهها که این عدد در ماههای گذشته حدود ۲۰ میلیون لیتر بوده یعنی بیش از ۱۰۰ درصد افزایش ارسال نفت گاز به نیروگاهها را داشتیم ولی خب از سوی دیگر مصرف نیروگاهها به این دلایل افزایش پیدا کرده است.
او در پایان تصریح کرد: در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که یکی از راههای موثر همراهی مردم شریفمان در تنظیم دمای رفاه در خانهها است. همچنین این همراهی باید در ساختمانهای اداری و تجاری هم صورت بگیرد که میتواند نقش بسیار تعیین کنندهای در میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به ویژه داشته باشد.
- بهینه کردن مصرف بنزین، اولویت نخست وزارت نفت
- مجمع صادرکنندگان گاز در تهران گرد هم میآیند
- مصرف گاز در کشور به ۸۵۲ میلیون مترمکعب رسید
- ارزش معاملات برق سبز در بورس انرژی به ۱۹۰۳ میلیارد تومان رسید
- امکان تولید ۵۰۰ مگاوات برق از لجن تصفیهخانههای فاضلاب
- ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر ایران از ۱۳۰۰ مگاوات عبور کرد