پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴
بخش کشاورزی بیشترین آسیب را از ناترازی انرژی می‌بیند
بخش کشاورزی بیشترین آسیب را از ناترازی انرژی می‌بیند

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت مدیریت مصرف انرژی در کشور گفت: بیشترین بخشی که از کمبود انرژی متضرر می‌شود بخش کشاورزی است زیرا تولید در این بخش تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند متوقف شود.

 

به گزارش اقتصادما به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی و هیئت همراه عصر دیروز در نخستین روز از سفر استانی هیئت دولت به خراسان شمالی، از نمایشگاه تخصصی کشاورزی و صنایع وابسته در بجنورد بازدید و از نزدیک با فعالان بخش خصوصی، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان محصولات کشاورزی گفتگو کرد.
 
وزیر جهاد کشاورزی همچنین عصر دیروز در جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی این استان، با قدردانی از زحمات و تلاش‌های مدیران، متخصصان و فعالان بخش کشاورزی گفت: این استان در بسیاری از حوزه‌ها به ویژه رفع تداخلات، رتبه خوبی در ارزیابی عملکرد کسب کرده که نشان می‌دهد بخش کشاورزی در این استان مستعد تحولات بزرگ و چشمگیری است.
 
‏‎وی با بیان این که کشاورزان و بهره‌برداران با رفع تداخلات باید به حقوق قانونی خود برسند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت مشارکت مردم، تشکل‌های مردمی و افراد تاثیرگذار استفاده کرد تا حفظ کاربری اراضی فرهنگ‌سازی شود.
 
‏‎وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تاکید رئیس جمهوری بر ضرورت رعایت شفافیت و صداقت با مردم، عنوان کرد: شفافیت و صداقت راهبرد قطعی ما در تعامل با مردم است، شرایط کشور، نیازها، استعدادها و امکانات و مشکلات باید با مردم مطرح شود. ما چاره‌ای نداریم جز این که در مسیر خدمت به مردم از یاری و کمک آنها استفاده کنیم.
 
وی با بیان این که مردم صاحبان واقعی کشور  هستند، تصریح کرد: ما تلاش خواهیم کرد تا جایی که ظرفیت قانونی وجود داشته و قانون اجازه می‌دهد کارها را به مردم و تشکل‌ها واگذار کنیم.
 
‏‎نوری خاطرنشان کرد: سنددار شدن اراضی کشاورزی مزایایی از جمله تثبیت مالکیت، حفظ کاربری اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن اراضی برای کشاورزان و صنعت کشاورزی دارد. 
 
‏‎وی با یادآوری شرایط خاص کشور در کمبود و ناترازی انرژی، مدیریت مصرف انرژی را امری ضروری دانست و گفت: بیشترین بخشی که از کمبود انرژی متضرر می‌شود بخش کشاورزی است زیرا تولید در این بخش تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند متوقف شود، کشاورزی مانند سایر صنایع نیست که در زمان برقراری انرژی با شیفت اضافه یا اقدامات دیگر تولید خود را جبران کند.
 
‏‎وی با تاکید بر این که اصلاح الگوی مصرف انرژی و  فرهنگ صرفه‌جویی از جامعه و خانواده شروع می‌شود، تصریح کرد: قطع برق و سوخت منجر به اتلاف سرمایه و صدمات جبران‌ناپذیر به تولید بخش کشاورزی خواهد شد، برای مدیریت این مسأله راهی جز فرهنگ‌سازی و بیان شفاف مشکلات با مردم و ایجاد مسیر همراهی مردمی نداریم.
 
وزیر جهاد کشاورزی همچنین بر حفظ کاربری زمین‌های کشاورزی تاکید و بیان کرد: در راستای افزایش تولیدات بخش کشاورزی و تامین غذای مردم، خودکفایی کالاهای اساسی و توانمندسازی بهره‌برداران، باید حفظ اراضی کشاورزی را در جامعه فرهنگ‌سازی و نهادینه کنیم. البته خود کشاورزان باید در این زمینه کمک کنند، همچنین تشکل‌ها و مردم برای ایجاد زنجیره ارزش در بخش‌های مختلف پای کار بیایند که مورد حمایت نیز قرار خواهند گرفت.
 
‏‎وی بر مراقبت از عرصه‌های منابع طبیعی و آب و خاک کشور به عنوان سرمایه‌های ملی تاکید کرد و گفت: عرصه‌های منابع طبیعی، سرمایه ملی هستند نه دولتی، بنابراین باید فرهنگ مراقب از این سرمایه‌های ملی را در جامعه نهادینه کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در نشست با مدیران و مسولان استان خراسان شمالی، در جریان وضع کشاورزی این استان قرار گرفت.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما


0996-6264416