به گزارش اقتصاد ما به نقل از خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: خوشحالم باری دیگر در خدمت شما هستم و از همراهی و همفکری شما در زمینه بودجه متشکرم.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم بودجه را ارائه دهیم چهار اصل را در نظر داشتیم که شامل بحث ساختار بودجه، ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی و اشتغال و عدالت میشود.
پزشکیان ادامه داد: با کارشناسان و نمایندگان مختلف مشورت شد و سعی کردیم این مبنا را با همفکری و زبان و نگاه مشترک تدوین کرده و به مجلس ارائه دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه با تمام مشکلات موجود بودجه را در اولین فرصت تقدیم مجلس کردیم، تصریح کرد: معمولاً بودجه تا یکی دو ماه بعد از زمان مقرر به مجلس میآمد و بودجهای که ارائه دادیم شفاف است و درآمدها و هزینهها هرچه که بوده ارائه شده است و چارچوبی تدوین شده که بر اساس کدینگ میتوانید به ردیف بودجه، استان، عنوان و تمام اطلاعاتش دسترسی پیدا کنید.
وی با بیان اینکه درباره ثبات اقتصادی تلاش کردیم دو موضوع بانکها و بورس را مورد دقت قرار دهیم، تصریح کرد: درباره بانک معمولاً دولت وقتی پول کم میآورد، از بانکها قرض میگرفت و همین موجب ایجاد تورم میشد. ما نه تنها از بانکها پول نخواهیم گرفت، بلکه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در بودجه پول پیشبینی کردهایم که بدهی بانکها را بدهیم. از طرفی دیگر کمک کردهایم سرمایه بانکها افزایش یابد و سعی کردیم تا جای ممکن تکالیف اضافی بر بانکها تحمیل نکنیم تا بانک کار خود را انجام دهد.
پزشکیان بیان کرد: درباره بورس به جای اینکه برای هزینه خودمان اوراق چاپ کنیم، بدهیهایی که سررسید است و باید سود آن اوراق را پس بدهیم، به اندازهای که باید بدهی و سود بدهیم اوراق چاپ کردهایم و اوراق اضافه چاپ نکردیم.
وی افزود: برای اینکه هزینه دولت را جبران کرده و کسری نیاوریم، از مقام معظم رهبری اجازه گرفتهایم و قبل از ایجاد هر اعتراضاتی مقداری ارز با اجازه ایشان وارد بودجه کردهایم.
پزشکیان ادامه داد: این بودجه آن چیزی است که درآمد و پول داریم و میتوانیم هزینه کنیم و تا جایی که ممکن بود بر این روال حرکت کردیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در مورد رشد اقتصادی تلاش کردیم درباره قوانین مربوطه ثبات قانونی ایجاد کنیم و آئین نامه و مقررات را دائماً عوض نکنیم، گفت: تلاش کردیم مالیات شرکتهایی که در بورس هستند را ۲۰ درصد در نظر بگیریم در حالی که طبق قانون ۲۵ درصد است تا مالیات تولیدکنندگان و شرکتهای بورسی همان ۲۰ درصد بماند و اگر درآمد کسب کردند و با این درآمد سرمایه گذاری کردند، مالیات به آن درآمد تعلق نخواهد گرفت.
پزشکیان با تاکید بر اینکه برای کسبه نیز مالیات را مثل حقوق بگیران کردیم و از ۲۴ میلیون به بعد مالیات اخذ خواهد شد، تصریح کرد: درباره عدالت به بانکها کمک مالی کردیم و برای اشتغالزایی صندوقهای اشتغالزایی و بانکهایی که به سمت اشتغالزایی میروند پول اضافه در نظر گرفتیم که بتوانند اشتغالزایی کنند و درباره گندم و نهادههایی دامی کاری که برای گندمکاران کردیم، در بودجه ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی گندمکاران گذاشته شده بود و باید ۲۲۰ هزار میلیارد هزینه میشد و مجبور شدیم از رهبر انقلاب اجازه گرفته و ارز گرفتیم و بدهیهای اینها را دادیم.
وی افزود: درباره پاداش بازنشستگی اعتراضات زیادی بود و باید پرداخت میکردیم ولی در ازای ۸۰ هزار میلیارد مورد نیاز ۲۰ هزار میلیارد در نظر گرفته شده بود و ما ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای گندمکاران در نظر گرفتیم که بتوانیم به موقع بدهی آنها را پرداخت کنیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: درباره عدالت سعی کردیم که ۲۰ درصد حقوق را افزایش دهیم ولی متوسط افزایش حقوق ۲۸ درصد است و حقوق کسانی که اهل و عیال و هزینه بیشتری دارند، تا ۴۰ درصد افزایش یافته است و این نگاهی به اقشار آسیب پذیر است.
رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: شما میدانید همه ما میدانیم ناترازی در آب گاز و برق داریم همینطور در منابع مالی (پول)، همه ناترازیها نیاز به مداخلات علمی، کارشناسی و هماهنگی دارد. باید برای هر اقداممان آن گروهی که ممکن است از کارمان صدمه ببینند را باید قبل از هر اقدام پیشبینی کنیم و اجازه ندهیم آنها دچار مشکل شوند.
پزشکیان گفت: لاجرم باید در خیلی از مسائل مداخله کنیم، در این امور نیاز داریم شما به ما کمک کنید. اگر با هم هماهنگ باشیم میتوانیم ناترازیها را برطرف کنیم، اگر ناترازیها را نادیده بگیریم دچار مشکل میشویم هم اکنون گاز برخی از کارخانهها قابل تأمین نیست و میخواهند جایگزین آن مازوت اختصاص دهند. این قابل قبول نیست چرا که نباید گاز و برق واحدهای تولیدی را قطع کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه به هر شکل ممکن باید سوخت مورد نیاز واحدهای تولیدی را تأمین کنیم، افزود: امیدوارم با همفکری که با همدیگر خواهیم داشت، مطابق چارچوبهای اساسی که در نظر گرفتیم که منطبق بر قانون برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی چشم انداز ۲۰ ساله نظام ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است، با کمک به همدیگر بتوانیم از بحرانها با قدرت و با سربلندی و عزت عبور کنیم.
- به کمترین تورم مصرفکننده و تولیدکننده در 50 و 53 ماه گذشته رسیدیم
- بیش از ۴۵ هزار میلیارد ریال املاک و مستغلات در مزایده تملیکی به فروش میرسد
- افزایش نرخ تورم دلیل اعطای معافیتهای مالیاتی به کارکنان و مشاغل خرد
- اطمینان بازار از فروش بالای نفت ایران در سال آینده
- کدام گزینه برای درآمدهای نفتی در بودجه محتملتر است؟
- مالیات باید معیار اعتبارسنجی افراد شود/بیعدالتی مالیاتی کاهش مییابد